Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Флан карамел крем с мандарини

Флан карамел крем с мандарини

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Флан карамел крем с мандарини
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Нежен, ароматен, с вкуса на сладко лято и щипка свежест, това е флан карамел крем с мандарини – десерт, който ще ви пренесе на тропически остров с всяка хапка!"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 2 с.л.
  • ликьор от мандарини - 2 с.л.
  • За крема
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 5 с.л.
  • мандарини - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нежен, ароматен, с вкуса на сладко лято и щипка свежест, това е флан карамел крем с мандарини – десерт, който ще ви пренесе на тропически остров с всяка хапка!

Свежият сок и ароматната кора на мандарини добавят неповторима нотка, превръщайки десерта в истинско произведение на изкуството.

В тенджера на среден огън разтопяваме захарта с водата. Когато захарта се карамелизира и придобие златист цвят, добавяме ликьора от мандарини.

Разпределяме карамела във формичките за флан крем и го оставяме да се охлади и стегне. Залавяме се с приготвянето на крема. Счупваме яйцата в отделна купа и разделяме жълтъците от белтъците.

С миксер разбиваме на пяна жълтъците, като към тях прибавяме захарта. Загряваме в отделна желязна купа млякото на котлона. След като се загрее достатъчно, го добавяме постепенно към яйчената смес при непрекъснато бъркане.

Настъргваме кората на мандарините, а сокът им изцеждаме. Добавяме и тях към яйчената смес за крем карамела и разбъркваме добре. След като сме готови, прецеждаме сместа през цедка в отделна купа и изливаме крема отгоре върху вече стегнатият карамел, който изсипахме преди това във формичките за крем.

След това поставяме купичките в тава, която пълним с гореща вода, за да приготвим крема във фурната на водна баня.

Печем се в предварително загрятата на 140 °C фурна за около 1 час. Фланът е готов, когато е стегнат при леко разклащане.

Оставяме се да се охлади, след което го прибираме в хладилник, за да стегне.

Когато е готов, вече можем да го сервираме, обръщайки купичката в чинийка и украсявайки с останалите мандарини.

Да ви е сладко с моя флан карамел крем с мандарини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: