Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и кафето до побеляване. Добавя се брашното с бакпулвера, какаото и се разбърква с вилица. Тестото се сипва върху хартия за печене и печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка.
Изважда се и обръщаме върху нов лист хартия, сваля се хартията, с която е изпечено, и с новата се навива на руло.
Приготвя се кремът, като в 100 мл прясно мляко се разбърква жълтъкът, брашното и ванилията. Останалото прясно мляко се загрява със захарта, сипва се на тънка струя останалото мляко и се разбърква, докато се сгъсти на умерен огън и се сваля.
Добавя се маслото и се разбърква да се разтопи. Мандарините се обелват, зависи от големината. Блатът се намазва с охладен крем, отгоре се нареждат мандарините една до друга и се навиват на руло с хартията.
Оставям така за 1 час, после се прехвърля в поднос, поръсвам с пудра захар през салфетка и нарязваме на парчета.
Вкусно и ефектно, за делник и за празник.
Източник: От видео рецепта
Коментари