Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Запечени Мандарини с Маскарпоне

Запечени Мандарини с Маскарпоне

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Запечени Мандарини с Маскарпоне
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Мандарини и маскарпоне - изумително сполучлива комбинация от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • мандарини - 8
  • маскарпоне - 200 г 42% масленост
  • яйца - 1 бр.
  • пчелен мед - - 2 с.л.
  • захар - - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимоново масло - 5 капки
  • мента - - 10 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се загрява и разбива със зехтина. Яйцето се разбива със захарта, 150 г маскарпоне и лимоновото масло на гладък крем.

Обелените, но цели мандарини се намазват с мед. Поставят се върху кухненска хартия във фурна, загрята до 220 г за 10 мин.

След като изстинат, се намазват отново с мед и поливат с крем. Отгоре се поставя парче маскарпоне и ментово листенце.

Запечените мандарини с маскарпоне имат отличен сладко-горчив вкус.

Стават за център на превъзходна плодова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: