Начин на приготвяне
Зелената салата се измива и подсушава. Нарязва се на тънки ивици и се разпределя в четири чинии.
Цвеклото се нарязва на кубчета. Овкусява се с подправките и зехтин и се поставя в центъра на всяка чиния.
Върху цвеклото се нарязват и разпределят орехите. Върху зелената салата се подреждат предварително нарязаните на триъгълници синьо сирене.
Царевицата се отцежда от течността и се разпределя в чиниите в края на зелената салата.
Маслините се разпределят хаотично върху царевицата. Приготвя се дресинг, като в бурканче се поставя горчицата, зехтин лимоновия сок.
Затваря се с капачка бурканчето и се разбърква до еднородна смес дресингът. Разпределя се в чиниите свежа зимна салата със синьо сирене.