Патладжани в олио

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
24/09/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 234
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.

След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните.

След като кипне, добавете патладжаните и оставете на огъня 5 минути. Отцедете ги добре от оцета.

Наредете ги в буркан, в който добавете малко сол, счукания чесън и лютата чушка. Залейте ги с олио, така че да ги покрие в буркана.

Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар