Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Паста с домати, песто и орехи

Паста с домати, песто и орехи

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
44549133344
Паста с домати, песто и орехи
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 3
29/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Щедро ръсим пармезан и сядаме на масата с чаша вино. Насладете се на паста с домати, песто и орехи!"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г по избор
  • домати - 2 големи
  • песто - 2 с.л с връх
  • чесън - 5 скилидки
  • моцарела - 250 г или свежо сирене
  • пармезан - 100 г
  • орехи - ядките от 5 ореха
  • яйце - 1 - само жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява и отцежда. Посоляваме я и объркваме с олио, оставяме настрани. Отделяме си 50 мл от водата, в която се е варила.

На котлона слагаме нарязаните на кубчета домати и чесън /на не много ситно/. Готвим, докато си пусне водичка и стане като сосче, добавяме пестото и бъркаме.

При тази стъпка сосът доста се сгъстява, затова разреждаме с отделената водичка.

Наливаме по-малко, бъркаме до постигане на желаната консистенция. Посоляваме добре. Доматите много дърпат солта. Не се притеснявайте да пресолите леко, пастата ще балансира.

Изливаме соса в дълбока тенджера, прибавяме пастата и объркваме старателно. Прибавяме жълтъка и пак бъркаме.

Разсипваме в чинии паста с домати, песто и орехи. Поръсваме с нарязана на кубчета моцарела /свежо сирене и орехови ядки, начупени на парченца.

Щедро ръсим пармезан и сядаме на масата с чаша вино. Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: