Начин на приготвяне
Пастата се сварява и отцежда. Посоляваме я и объркваме с олио, оставяме настрани. Отделяме си 50 мл от водата, в която се е варила.
На котлона слагаме нарязаните на кубчета домати и чесън /на не много ситно/. Готвим, докато си пусне водичка и стане като сосче, добавяме пестото и бъркаме.
При тази стъпка сосът доста се сгъстява, затова разреждаме с отделената водичка.
Наливаме по-малко, бъркаме до постигане на желаната консистенция. Посоляваме добре. Доматите много дърпат солта. Не се притеснявайте да пресолите леко, пастата ще балансира.
Изливаме соса в дълбока тенджера, прибавяме пастата и объркваме старателно. Прибавяме жълтъка и пак бъркаме.
Разсипваме в чинии паста с домати, песто и орехи. Поръсваме с нарязана на кубчета моцарела /свежо сирене и орехови ядки, начупени на парченца.
Щедро ръсим пармезан и сядаме на масата с чаша вино. Насладете се!