Начин на приготвяне
Това е една малко по-нестандартна рецепта на макароните на фурна, но не по-малко вкусна, с различна нотка на ароматно овче мляко, сирене и фруктово-сладката кафява захар. Пробвайте и няма да съжалявате!
Сваряваме макароните за около 12 минути в литър подсолена вода, след което ги отцеждаме и ги слагаме в намазана с масло тава. Натрошаваме сиренето и равномерно го поръсваме върху макароните.
Разбиваме яйцата, като към тях прибавяме млякото, кафявата захар и изстърганата от шушулката ванилия.
Заливаме макароните с получената смес и разпределяме равномерно.
Печем в предварително загрята на 250 °C фурна.
Малко преди да са готови, поръсваме още малко с кафява захар за придобиването на карамелен загар и печем за още 5-10 минути.
След като са готови, сервираме, като лично аз украсих сладки макарони с яйца и овче сирене със захарни пръчици.
Да ви е сладко!
Вижте още в колко вода е правилно да варите макарони, както и колко дълго да печете макарони на фурна.