Начин на приготвяне
Пригответе пестото, като в блендер поставите листата босилек с чесъна, ядките и пармезана (може и без него, тъй като е на прах и може да се добави накрая). Включете на бавна скорост за кратко, ако искате да е смляно на по-едро, или на по-висока скорост - за по-фина смес.
Добавете зехтина и врътнете още веднъж за кратко. По желание си сложете сол на вкус, но имайте предвид солеността на пармезана.
Сушените домати също се смилат на бавна скорост със подправките и 3 с.л. зехтин.
Пастата сварете според указанията на производителя. Отцедете от водата и смесете със пестото - на всяка порция от 100 г приблизително по 2 с.л.
Поднесете, като върху всяка чиния с паста положите 2-3 щедри лъжици от смлените сушени домати.
Украсете с листенца пресен босилек.
Ако ви остане pесто, съхранявайте го в хладилник в добре затворен съд.
Добър апетит!