Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен свински пастет

Домашен свински пастет

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Домашен свински пастет
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Готовият пастет може да трае с години, ако следвате нашата рецепта"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 кг
  • свински черен дроб - 1 кг
  • черен пипер - 1 пакетче
  • сол - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се слага в тенджера под налягане и се сварява до пълна готовност.

През това време свинският черен дроб се изкисва в студена вода за два часа. След това и той се слага да се вари отново, до пълна готовност.

Щом двата свински компонента са готови, се смилат в месомелачка поне два пъти и се омесват хубаво.

След това се насипва черен пипер и сол. Отново се размесват продуктите.

На кг свинска смес се слагат 5 г черен пипер и 20 г сол.

Според количеството месо се изчисляват подправките.

Смесеният вече свински пастет се напълва в бурканчета и те се запечатват.

Варят се два часа и половина.

След като изстинат сварените буркани с класическия домашен пастет се подреждат в маза и готовият пастет може да трае с години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: