Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Шоколадов десерт с извара и вишни

Шоколадов десерт с извара и вишни

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Шоколадов десерт с извара и вишни
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
8
"Ви вкусът на този икономичен шоколадов десерт с извара и вишни е съвършен"

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г смлени
  • масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 100 мл
  • сладко от вишни - 120 г
  • извара - 350 г обезсолена
  • кондензирано мляко - 100 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • шоколад - 200 г
  • течна сметана - 50 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете бисквитите със разтопено масло и млякото. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.

Във форма за торта с диаметър 24 см поставете полученото бисквитено тесто на дъното и с ръка го разпределете, така че да се получи равномерен блат. Намажете със сладко от вишни и сложете в хладилник да стегне.

Направете крема, като разбиете изварата с кондензирано мляко и заквасена сметана.

Сипете млечната смес върху вишните и заравнете.

Разтопете шоколада със малко сметана на водна баня или в микровълнова.

Разбъркайте до получаване на гъста шоколадова еднородна смес.

Сипете равномерно върху млечния слой и украсете по желание.

Приберете в хладилник за няколко часа да стегне и да се охлади.

Може да направите десерта и в чашки за по-лесно поднасяне.

Бележка: Този десерт наподобява суров чийзкейк, но вместо крема сирене или маскарпоне ползвах извара.

Чийз сместа се получи много добре, изварата си пасна с вишните идеално и определено е бюджетен продукт, който не отстъпва на по-скъпите.

Не съм ползвала желатин за сгъстяване, защото исках по-кремава, а не желирана консистенция.

Задължително оставете поне 6 часа в хладилник да стегне, вкъщи не го дочакаха и визуално не изглежда толкова добре, но уверявам Ви вкусът е съвършен.

Да Ви е сладко!

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: