Начин на приготвяне
Започнете с варенето на ориза. Сварете го, както варите макарони в много вода. Водата трябва да е подсолена. Не преварявайте ориза. Когато е готов, го отцедете в цедка и измийте под течаща вода.
Сложете го в купа за салата. Добавете отцедените грах, сладка царевица и боб към ориза и овкусете със сол и черен пипер.
Смесете в чашка прясно изцеден сок от половин лимон, две супени лъжици зехтин и една ябълков оцет. Размесете ги хубаво и с получения дресинг залейте салатата.
Разбъркайте, покрийте със свежо фолио и охладете за поне един час. Сервирайте постната салата с нарязани перца зелен или сибирски лук.
Насладете се на Цветна салата с грах и ориз, пълна с витамини и минерали.