Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Яйчена разядка с моцарела

Яйчена разядка с моцарела

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Яйчена разядка с моцарела
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Яйчена разядка с моцарела, която спокойно може да изпълните и с прясно сирене или дори домашна извара"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • моцарела - 1 топка
  • кисели краставички - 7 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пресен чесън - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата сваряваме в подсолена вода за 6-7 мин след завирането на водата.

След това ги оставяме в студена вода да се охладят.

През това време в купа си нарязваме киселите краставичките на малки кубченца, чесъна - на ситно, настъргваме моцарелата.

Охладените яйца обелваме и настъргваме, добавяме ги към останалите продукти.

Прибавяме солта, черния пипер, майонезата и заквасената сметана и разбъркваме добре мераклийската разядка.

Готовата яйчена разядка с моцарела оставяме в хладилника за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: