Начин на приготвяне
Смесвам брашното със солта и зехтина до получаване на трохи. Добавям няколко лъжици студена вода, докато не оформя ронливо тесто. Увивам във фолио и оставям в хладилник за поне 30 мин.
Докато чакам тестото, си нарязвам доматите и моцарелата на филийки. Ако използваме пресен босилек, и той се нарязва.
Загрявам фурната на 180°С с горен и долен реотан.
Вадя тестото и разточвам, докато не получа желаната дебелина (не трябва да е нито твърде тънко, нито твърде дебело).
Прехвърлям разточеното тесто в тава, покрита с хартия за печене, като внимавам, защото масленото тесто може да се счупи много лесно.
Нареждам си моцарелата, поръсвам с босилек и слагам доматите, като оставям краищата без плънка.
Поръсвам със сол и пипер. Сгъвам внимателно краищата на соления галет, намазвам ги с разбитото яйце и слагам да се пече, докато не хване златна коричка.
Галет с моцарела и домати е идеален брънч. Уникално вкусно, а освен това си подхожда с бяло вино :)