Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Галет с моцарела и домати

Галет с моцарела и домати

friends kitchenfriends kitchen
Новак
232724580
Галет с моцарела и домати
Снимка: friends kitchen
1 / 2
15/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Галет с моцарела и домати е идеален брънч. Уникално вкусно, а освен това си подхожда с бяло вино"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г по избор
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 60 мл (50 г)
  • вода - 4 или 5 с.л. студена
  • домати - 1 бр.
  • моцарела - 100 г
  • босилек - нямах пресен, затова използвах сушен
  • яйца - 1 разбито за намазване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам брашното със солта и зехтина до получаване на трохи. Добавям няколко лъжици студена вода, докато не оформя ронливо тесто. Увивам във фолио и оставям в хладилник за поне 30 мин.

Докато чакам тестото, си нарязвам доматите и моцарелата на филийки. Ако използваме пресен босилек, и той се нарязва.

Загрявам фурната на 180°С с горен и долен реотан.

Вадя тестото и разточвам, докато не получа желаната дебелина (не трябва да е нито твърде тънко, нито твърде дебело).

Прехвърлям разточеното тесто в тава, покрита с хартия за печене, като внимавам, защото масленото тесто може да се счупи много лесно.

Нареждам си моцарелата, поръсвам с босилек и слагам доматите, като оставям краищата без плънка.

Поръсвам със сол и пипер. Сгъвам внимателно краищата на соления галет, намазвам ги с разбитото яйце и слагам да се пече, докато не хване златна коричка.

Галет с моцарела и домати е идеален брънч. Уникално вкусно, а освен това си подхожда с бяло вино :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: