Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в малка част затоплено мляко. Оставете да шупне за 15 мин. на топло.
Междувременно разбийте яйцата (предварително оставени на стайна температура) с тел. Добавете другата част от млякото, също леко затоплено. Прибавете втасалата мая и разбъркайте.
Добавете малко по малко брашното и разбърквайте до пълното му усвояване. Покрийте купата с фолио и оставете половин час на стайна температура да втаса. След като стане готово добавете содата за хляб и разбъркайте.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура. Намажете с олио или масло загретия тиган и изсипете един черпак от сместа. Разпределете равномерно сместа в тигана и като се появят шупли (дупки) обърнете катмата от другата страна.
След като се извади всяка катма се намазва с масло. Пържете катми докато свърши тестото.
Поръсете горещите катми с настъргани кашкавал и моцарела и навийте на рула.
Катмите с моцарела и кашкавал са много вкусни.
Коментари