Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с моцарела и кашкавал

Катми с моцарела и кашкавал

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Катми с моцарела и кашкавал
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Имаме едно неустоимо вкусно предложение, на което вярваме, че няма да устоят дори и дамите на диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 180 г бяло
  • сода за хляб - 1 щипка
  • олио - или масло за намазване на тигана
  • масло - за намазване на катмите
  • кашкавал - 80 г
  • моцарела - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в малка част затоплено мляко. Оставете да шупне за 15 мин. на топло.

Междувременно разбийте яйцата (предварително оставени на стайна температура) с тел. Добавете другата част от млякото, също леко затоплено. Прибавете втасалата мая и разбъркайте.

Добавете малко по малко брашното и разбърквайте до пълното му усвояване. Покрийте купата с фолио и оставете половин час на стайна температура да втаса. След като стане готово добавете содата за хляб и разбъркайте.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура. Намажете с олио или масло загретия тиган и изсипете един черпак от сместа. Разпределете равномерно сместа в тигана и като се появят шупли (дупки) обърнете катмата от другата страна.

След като се извади всяка катма се намазва с масло. Пържете катми докато свърши тестото.

Поръсете горещите катми с настъргани кашкавал и моцарела и навийте на рула.

Катмите с моцарела и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Камелия Саман
Камелия Саман
Започнах обилно слюноотделяне. Ще трябва задължително да ги пробвам!
27.04.2016 22:07
1
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Разкошни са, аз ги пробвах..изядоха се за отрицателно време :))) Поздрави за рецептата
27.04.2016 15:40
1
Покажи всички подкоментари
Биляна Владова
Биляна Владова
това си заслужава да се изпробва
25.04.2016 11:01
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглеждат много пухкави и вкусни
24.04.2016 19:16