Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Шоколадов тарт с бутер тесто

Шоколадов тарт с бутер тесто

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Шоколадов тарт с бутер тесто
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Готови ли сте за урок по сладкарство? А за парче от този шоколадов тарт с бутер тесто?"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1/2 пакет (400 г)
  • шоколад - 200 г натурален
  • течен шоколад - 150 г
  • ликьор - 50 мл шоколадов
  • пудра захар - 40 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 180 г
  • какао - за украса
  • пудра захар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Яйцата разбиваме със захарта.

Охладената смес от шоколад и масло прибавяме към яйчената смес на тънка струйка и разбиваме, докато получим хомогенна смес.

Бутер тестото разстиламе във формичка за тарт. Покриваме с хартия за печене и поставяме отгоре боб/ориз или едра сол, за да не се деформира тестото при печене.

Печем тарта за около 12 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна. Леко охлаждаме полуготово тесто и го намазваме с течния шоколад.

Отгоре внимателно се излива другата шоколадова смес. Печем тарта за около 18-20 мин. на 170 градуса (без вентилатор).

Поднасяме тарта охладен и поръсен с какао и/или пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: