Начин на приготвяне
Разтапяме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Яйцата разбиваме със захарта.
Охладената смес от шоколад и масло прибавяме към яйчената смес на тънка струйка и разбиваме, докато получим хомогенна смес.
Бутер тестото разстиламе във формичка за тарт. Покриваме с хартия за печене и поставяме отгоре боб/ориз или едра сол, за да не се деформира тестото при печене.
Печем тарта за около 12 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна. Леко охлаждаме полуготово тесто и го намазваме с течния шоколад.
Отгоре внимателно се излива другата шоколадова смес. Печем тарта за около 18-20 мин. на 170 градуса (без вентилатор).
Поднасяме тарта охладен и поръсен с какао и/или пудра захар.