Медени сладки с ядки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Медени сладки с ядки
Снимка: Зори
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
32
"Да ви е сладко и празнично с тези уникални медени сладки с ядки!"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • мед - 1 ч.ч. или 150 г захар
  • олио - 135 мл
  • екстракт ванилия - 1 с.л.
  • брашно - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • за овалване на следките
  • олио - 1 с.л. за намасляване на ръцете
  • белтък - 1 бр.
  • орехови ядки - 150 г, ситно нарязани или натрошени
  • шоколад - 100 г, тъмен или млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото яйце и жълтъкът се прехвърлят в купа. Разбиват се с вилица и към тях постепенно се добавя пчелен мед или захар, олио, ванилията, содата за хляб, солта и пресятото брашно. Сместа трябва да е мека и лепнеща.

С помощта на лъжица се взема по малко от тестото и с намаслени с олио ръце се оформят медените сладки.

Потапят се в разбития с вилица белтък и се овалват в наситнените орехови ядки. Нареждат се на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене. С помощта на подходяща лъжичка (аз използвах капачка от бутилка) в средата на всяка сладка се прави вдлъбнатина, в която после ще сложим по малко от разтопения на водна баня шоколад.

Изпичат се до готовност в предварително загрята на 160 °C фурна на средна решетка и включен вентилатор.

Оставят се напълно да изстинат и с помощта на пош се пълнят с разтопения шоколад.

Готовите медени сладки се съхраняват в подходящ съд с капак.

Да ви е сладко и празнично с тези уникални медени сладки с ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: