Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.
Разтопете маслото и оставете да се охлади.
В отделен съд смесете меда и содата и разбъркайте добре.
Прибавете към яйцата постепенно меда, смесен със содата, маслото, ваниловата захар и щедра щипка сол.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги смесете с канелата и джинджифила.
Прибавете ги на части към сместа, първоначално бъркайки с лъжица а след това доомесете с ръце меко медено тесто.
Оставете тестото за медените сладки да престои 30 минути.
После разточете тестото върху добре набрашнен плот на пласт с дебелина 0, 5 см, след което нарежете с различни формички.
Наредете меденките в тави, покрити с хартия за печене, и ги сложете да се пекат в загрята на 200 °C фурна без вениталор за 7-8 минути.
Готовите меденки оставете да се охладят а след това слепете две по две с течен шоколад.
Декорирах медените сладки с разтопени на водна баня бял и млечен шоколад и поръсих с малко кокосови стърготини.
Весели и споделени празници!