Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Домашен пастет от пилешки дробчета Класика

Домашен пастет от пилешки дробчета Класика

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
1314232
Домашен пастет от пилешки дробчета Класика
Снимка: Доня Перфекта
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Вкусен домашен пастет от пилешки дробчета, гледайте как се прави"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сметана - 100 мл течна готварска
  • масло - 125 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - ½ к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • мащерка - 2 клончета
  • сол - на вкус*
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите дробчета се сваряват с дафиновия лист за 15 мин, отцеждат се и се прехвърлят в блендер.

Лукът, настърганият морков и чесънът се задушават и се слагат при дробчетата.

Прибавят се подправките и солта и се пасират.

След като са леко пасирани, започвате да прибавяте сметаната по време на пасирането и 1/3 от стопеното масло.

Пасирате пилешкия пастет още 2-3 минуги.

Прехвърляте готовия апетитен пастет в подходящи купички или бурканчета.

Отгоре запечатвате домашния пастет от пилешки дробчета с разтопено масло, в което сте прибавили мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: