Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Сръбски пастет от пилешки дробчета

Сръбски пастет от пилешки дробчета

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски пастет от пилешки дробчета
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусен домашен пастет - да ядеш и да се наслаждаваш"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г (почистени от жилите)
  • лук - 1 глава, нарязана на полумесеци
  • пушена сланина - 150 г
  • шунка - 100 г (или сушеница)
  • бяло вино - 100 мл
  • месен бульон - 1/2 кубче
  • масло - 125 г
  • горчица - 1 лъжичка
  • черен пипер
  • морска сол - на вкус
  • масло - 50 г разтопено (за поливане)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио запържете нарязаната сланина и я извадете.

В същата мазнина запържете лука докато не карамелизира, отстранете го и добавете дробчетата, запържете от всички страни.

Намалете температурата, долейте малко вода, за да не загори, а когато течността се изпари, долейте бялото вино и половин кубче телешки бульон, сланината и повишете температурата, бъркайте докато алкохолът не се изпари.

Пресипете всичко в блендер, добавете шунката, пипера, горчицата и маслото и пасирайте.

Пастета сипете в съд по избор и залейте с разтопеното масло.

Охладете.

Сръбският пастет от пилешки дробчета е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: