Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Френски пастет от пилешки дробчета

Френски пастет от пилешки дробчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски пастет от пилешки дробчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • масло - 200 г
  • сметана - 300 г
  • червено вино - 50 мл
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • олио - 60 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Една четвърт от маслото и цялото олио се смесват и се загряват в дълбок тиган. Лукът се запържва до омекване на среден огън. Добавят се дробчетата.

При непрекъснато бъркане сместа се пържи до омекване на дробчетата. Добавя се останалото масло. Добавя се сол и сместа се охлажда леко. Пасира се.

Добавят се жълтъците на яйцата и виното и сместа се пасира отново. След като се охлади напълно, се добавя битата сметана. Сервира се с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: