Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват твърдо и се охлаждат, след което се обелват. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват. Лукът се нарязва на едро, а чесънът на ситно.
Лукът се задушава за 10 минути на тих огън в предварително загрятото масло, след което се добавя чесънът. Увеличава се температурата на котлона, слагат се дробчетата и се пържат 10 - 12 минути. По желание може да сипете чаена лъжичка коняк.
Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер и чубрица. Разбъркват се добре. Сместа се смила заедно с жълтъците и магданоза.
Желатинът се залива с 2 - 3 с.л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода, в която се добавя отпуснатият желатин (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркума.
Пастетът се разпределя в купички. Върху които се нареждат кубчетата от краставичките и белтъците от яйцата, между тях се поставя по ивица червена чушка и 1 - 2 листа магданоз. Отгоре се залива с желатина.
Оставя се в хладилник, да стегне класическият пастет от пилешки дробчета.
Коментари