Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони със спанак и сирена

Макарони със спанак и сирена

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7654k1k3k11
Макарони със спанак и сирена
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
02/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Макарони със спанак и сирена са много вкусни и ще ви станат любими."

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • спанак - 150 - 200 г
  • рукола - малко
  • магданоз - ½ вр.
  • зелен лук - 2 стр.
  • чесън - 2 ск.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • крема сирене - 200 г
  • кашкавал - 250 г
  • бяло сирене - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат, като се запазва 1 ч.ч. от водата.

Спанакът и руколата се нарязват на дребно. Перата на зеления лук и магданозът се наситняват. Смесват се в тава, овкусяват се със сол, черен пипер и се стриват.

Нарязва се бялата част от лука и се наситнява чесънът. Настъргва се кашкавалът и се натрошава сиренето.

Загрява се олиото и на средна степен за няколко минути се запържва лукът с чесъна и малко сол.

Добавя се крема сиренето и заделената вода. Разбърква се, докато се разтопи и стане еднообразен сос.

Прибавят се смесените зелени, половината от кашкавала и половината от сиренето. Разбърква се, докато се разтопи кашкавалът. Изсипват се макароните и се разбърква да се смеси всичко.

Изсипва се в тава, поръсва се с останалия кашкавал и сирене и се запичат макароните на фурна в загрята на 220 градуса фурна за кратко, докато се разтопи кашкавалът.

Макарони със спанак и сирена са много вкусни и ще ви станат любими. Особено ако обичате такъв тип запеканки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: