Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони със сирене и праз

Макарони със сирене и праз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Макарони със сирене и праз1 / 2
19/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 175 г
  • масло - 4 с.л.
  • праз - 4 стръка
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 750 мл
  • чедър - 200 г
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 20 градуса. Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете.

Разтопете маслото, добавете праза и го задушете за няколко минути.

Прибавете брашното, задушете за 1 минута и махнете от котлона. Смесете с млякото, върнете на котлона и кипнете.

Варете 3 минути. Сипете върху макароните и добавете по-голяма част от чедъра, овкусете със сол и черен пипер.

Сипете сместа в тава за печене. Смесете галетата с оставащия чедър и поръсете отгоре. Запечете за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: