Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Чушки»Предястие от пълнени чушлета с риба тон

Предястие от пълнени чушлета с риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Предястие от пълнени чушлета с риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
04/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Тези пълнени чушлета са идеалното бързо предястие за изискани гости или за компания на чаша хубаво бяло вино."

Необходими Продукти

  • червени чушки - 12 бр. малки (печени, почистени)
  • сурими - 100 г рулца от раци
  • риба тон - 150 г от консерва
  • майонеза - 50 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • яйце - 1 бр. твърдо сварено
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • маслини - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнени чушлета са идеалното бързо предястие за изискани гости или за компания на чаша хубаво бяло вино.

Приготвя се с чушлета от сорт Пикийо (Piquillo), които често се продават консервирани (печени и белени) в някои от големите вериги магазини.

Отцедете чушките от течността в консервата и ги подредете върху дебел пласт кухненска хартия.

Сложете в блендер рулцата от раци, свареното яйце и рибата тон (също отцедена). Добавете щипка сол и щипка черен пипер.

Пуснете уреда на средни обороти да смели продуктите на парченца, но не на каша.

Сложете майонезата и накълцания пресен лук и разбъркайте до хомогенност.

Напълнете чушлета със тази плънка и ги подредете в плато за сервиране.

Гарнирайте апетитния ордьовър със черни маслини и още малко ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит с моето предястие от пълнени чушлета с риба тон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: