Начин на приготвяне
Срежете капачетата на чушлетата и ги почистете от семки и власинки. Измийте и подсушете.
Накълцайте лука и го запържете до леко златист загар в сгорещените масло и зехтин. Добавете бекона, нарязан на парченца. Имайте предвид, че и той ще пусне мазнинка. Сипете виното и гответе докато се изпари.
Сложете наведнъж брашното, за да се запържи за кратко и когато ви замирише приятно налейте млякото - студено, на два пъти. Бъркайте до сгъстяване на бешамела и получаване на смес подобна като за крокети- трябва да се отделя леко от дъното и стените на съда.
Охладете за кратко и напълнете чушлетата, затваряйки ги с капачетата им. Ще ви остане смес.
Подредете в тавичка, ръснете малко зехтин и сол върху тях и изпечете до приятен загар във загрята на 190 градуса фурна.
Може да сервирате топли или леко охладени, а отстрани да подредите топчета от останалата смес от плънката - тя се втвърдява и е лесна за оформяне.
Добър апетит!