Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Празнично предястие с пълнени малки чушлета

Празнично предястие с пълнени малки чушлета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнично предястие с пълнени малки чушлета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Суперидея за разядка на празничната ви трапеза, която горещо ви съветваме да откраднете"

Необходими Продукти

  • чушки - 250 г малки, подходящи за пълнене, различни цветове
  • зехтин - 35 мл +за поръсване
  • масло - 14 г
  • брашно - 2 с.л. с връхче
  • лук - 1 малка глава
  • бекон - 90 г (или хамон)
  • бяло вино - 45 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • бял пипер - 1/2 ч.л. равна
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете капачетата на чушлетата и ги почистете от семки и власинки. Измийте и подсушете.

Накълцайте лука и го запържете до леко златист загар в сгорещените масло и зехтин. Добавете бекона, нарязан на парченца. Имайте предвид, че и той ще пусне мазнинка. Сипете виното и гответе докато се изпари.

Сложете наведнъж брашното, за да се запържи за кратко и когато ви замирише приятно налейте млякото - студено, на два пъти. Бъркайте до сгъстяване на бешамела и получаване на смес подобна като за крокети- трябва да се отделя леко от дъното и стените на съда.

Охладете за кратко и напълнете чушлетата, затваряйки ги с капачетата им. Ще ви остане смес.

Подредете в тавичка, ръснете малко зехтин и сол върху тях и изпечете до приятен загар във загрята на 190 градуса фурна.

Може да сервирате топли или леко охладени, а отстрани да подредите топчета от останалата смес от плънката - тя се втвърдява и е лесна за оформяне.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: