Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофена Салата»Предястие от риба тон с картофи

Предястие от риба тон с картофи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Предястие от риба тон с картофи1 / 2
22/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • масло - 125 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • майонеза - 100 г
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • риба тон - 1 бр. (от консерва)
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр. (сварено)
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и още топли се смачкват на пюре. Добавят се маслото, счуканият чесън, сокът на лимона и черният пипер. Получената смес се разделя на 3 равни части.

С първата се покрива дъното на съда, в който ще се пече, намазан предварително с масло. Отгоре леко се намазва с част от майонезата, смесена с парченца маслини и рибата от консерва.

Покрива се с картофената смес и се намазва вторият пласт с майонеза, този път примесена с нарязан на ситно лук, настъргано на ренде твърдо сварено яйце, магданоз и парчета риба.

Отгоре се покрива с последната картофена смес, слагат се малки бучки масло и се пече в умерена фурна. Готовото ястие се изважда от формата и се поднася с резенчета кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: