Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се и още топли се смачкват на пюре. Добавят се маслото, счуканият чесън, сокът на лимона и черният пипер. Получената смес се разделя на 3 равни части.
С първата се покрива дъното на съда, в който ще се пече, намазан предварително с масло. Отгоре леко се намазва с част от майонезата, смесена с парченца маслини и рибата от консерва.
Покрива се с картофената смес и се намазва вторият пласт с майонеза, този път примесена с нарязан на ситно лук, настъргано на ренде твърдо сварено яйце, магданоз и парчета риба.
Отгоре се покрива с последната картофена смес, слагат се малки бучки масло и се пече в умерена фурна. Готовото ястие се изважда от формата и се поднася с резенчета кисели краставички.