Начин на приготвяне
Pan Bagnat е френски сандвич за пикник.
Нарежете лука на тънки шайби. Поставете шайбите лук в купа и ги залейте със студена вода. Оставете ги да киснат така поне 10 минути.
Разрежете френските багети по дължина. Отстранете вътрешната мека част от двете половинки, за да освободите място за пълнежа.
Натрийте вътрешността им със скилидка чесън. Намажете със зехтин и поръсете с оцет, сол и малко черен пипер.
В купа смесете рибата тон, нарязаната на дребно аншоа, маслини и две чаени лъжички червен винен оцет. Разбъркайте.
Разпределете сместа от риба тон равномерно в разрязаните багетите. Отгоре наредете резенчетата червен лук, нарязаните на шайби яйца, домати и листенца босилек. Поръсете сандвича с туна с още зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
Затворете френски сандвич с риба тон с другите половинки от багетите и увийте всеки плътно в свежо фолио.