Шоколадена глазура

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шоколадена глазура2 / 2
05/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Дори и най-непретенциозният сладкиш може да се превърне в страхотно сладко изкушение с помощта на нашата шоколадена глазура!"

Необходими Продукти

  • захар - 200 - 300 г
  • вода - 7 - 9 с.л.
  • какао - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете да се варят водата и захарта - трябва да се получи захарен сироп.

За да изпробвате дали е готов, капнете капка от сироп в ледена вода - ако капката се задържи, значи е готов.

След като поизстине, добавете и разбъркайте с какаото. Бъркайте, докато шоколадената смес се хомогенизира.

Върнете съда на котлона, докато заври. Добавете парче масло. Снемете от котлона и бъркайте, за да изстине малко.

Залейте тортата или сладкиша с вече поохладената глазура.

Ако глазурата се сгъсти много, докато я варите, може да я разредите с малко мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: