Сладкиш с глазура и круши

Сладкиш с глазура и круши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
25/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вили отново ни изкушава с поредния вълшебен сладкиш! Бързаме да споделим рецептата с вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • кисело мляко - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно от лимец - 180 г
  • брашно от рожков - 3 - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сладко от череши - 10 бр. само плодчета
  • глазура
  • готварска сметана - 100
  • шоколад - 80 г
  • круши - 1 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Добавете кисело мляко с активирания в него бакпулвер, канела, олио.

Накрая сипете брашно от лимец и брашно от рожков.

Разбърква се и сипвате върху хартия за печене в тава 20 на 30 см.

Отгоре набодете плодчета череши от сладкото.

Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Изважда се и като се охлади, нарежете на квадрати.

Загрява се готварска сметана, добавете парчета шоколад, трябва да се разтопи и да се получи гладка глазура.

С лъжица се намазват всички парчета лимецов сладкиш и оставяте да се стегне.

Сервира се с резен сочна круша или друг плод.

Добър апетит с този неустоим сладкиш с глазура и круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Комбинацията с круши е много добра!
26.08.2022 13:09
Людмила
Людмила
Чудесен!
26.08.2022 13:09