Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Добавете кисело мляко с активирания в него бакпулвер, канела, олио.
Накрая сипете брашно от лимец и брашно от рожков.
Разбърква се и сипвате върху хартия за печене в тава 20 на 30 см.
Отгоре набодете плодчета череши от сладкото.
Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Изважда се и като се охлади, нарежете на квадрати.
Загрява се готварска сметана, добавете парчета шоколад, трябва да се разтопи и да се получи гладка глазура.
С лъжица се намазват всички парчета лимецов сладкиш и оставяте да се стегне.
Сервира се с резен сочна круша или друг плод.
Добър апетит с този неустоим сладкиш с глазура и круши.
Коментари