Начин на приготвяне
В 120 мл от водата се накисва желатинът да набъбне. Оставя се настрана.
В тенджера се изсипва захарта, глюкозата и 150 мл вода. Разбърква се, докато се стопи захарта и сместа се превърне в сироп. Трябва да е силно гореща. Сваля се от котлона и се прибавя кондензираното мляко, шоколадът на парчета, а след това и набъбналия желатин. Разбърква се с телена бъркалка.
Сместа може да се раздели на три части и към всяка да се добави желан цвят. Разбъркват се периодично.
Тортата се поставя върху висока повърхност, а под нея се поставя фолио, за да може да се съберат капките от глазурата, могат да се ползват отново при друг сладкиш. С топли и сухи длани се минава по страните на тортата, за да се отстранят трохите и да е колкото може повече гладка.
Ако глазурата няма цвят се излива директно върху тортата наведнъж, ако са добавени цветове се редуват изливанията, като се редуват различните цветове един върху друг, така че да се преливат.
Ако са смесени примерно два цвята се разбъркват с лъжица, но съвсем леко и внимателно, колкото да се направи спираловидна шарка от двата цвята, а не да се съберат в един. Когато се изливат те ще падат така както са в купата.
Глазурата стяга бързо, затова се работи и бързо, защото няма време за корекции. Ако се желае поставянето на бяла боя, примерно, върху тъмносин фон, бялата боя се разтваря предварително, натопява се четка за рисуване и се тръска върху глазурата.
Оставя се да засъхне на стайна температура.
Мраморната Глазура за Торта е много сполучлива.