Царска туршия с хрян

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Царска туршия с хрян1 / 2
08/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
"Хрянът придава неповторим аромат на тази царска туршия. Но най-добре е да се уверите в това лично!"

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • карфиол - 1.5 кг
  • моркови - 1 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • мед - 6 с.л.
  • оцет - 2 л
  • хрян - 5 - 6 корена
  • захар - 250 г
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете камбите, поръсете ги със солта и захарта и ги оставете да престоят една нощ. Полученият след изцеждането им сок смесете с меда и оцета и оставете на котлона да заври.

Нарежете магданоза и морковите, разделете карфиола на розички, настържете хряна. Смесете всичко това с камбите и наредете в буркани.

Залейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност. Съхранявайте на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: