Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Китайска зеленчукова супа с яйце

Китайска зеленчукова супа с яйце

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Китайска зеленчукова супа с яйце
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Зеленчукова китайска супа с яйце, чиято основа е зеле, морков, яйце и някакъв основен протеинов източник - тофу или месо"

Необходими Продукти

  • зеле - ½ бр., малко
  • моркови - 1 бр., малък
  • картофи - 1 бр., по желание
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • вода - 6 до 8 ч.ч.
  • сладка царевица - 4 с.л. (от консерва или замразена), по желание
  • тофу - 300 г (400 г пилешко месо или 2 шепи соеви хапки)
  • олио - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л., по желание
  • соев сос - 1 с.л., по желание
  • бульон - 2 кубчета
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е китайска супа, чиято основа е зеле, морков, яйце и някакъв основен протеинов източник. Всички останали продукти може да се модифицират, като тук изброените са най-често използваните варианти.

Зелето се нарязва по-едро, морковите - на по-едри кубчета или четвъртинки, картофът - също на едри кубчета, а зеленият лук на дребно, като част от зелените пера се отделят.

Може или зеленчуците да се запържват първо, или направо да се варят.

Вариант 1: Морковът, зеленият лук и картофът се запържват за кратко. При тях се прибавя зелето. Когато започне да поомеква леко, се добавя кубчето бульон и черен пипер на вкус. Налива се водата и се оставя да заври.

Вариант 2: Водата се слага на котлона. Прибавят се зелето, картофът, зеленият лук, малко мазнина (олио или зехтин) и бульонът.

Когато водата заври, се добавя протеиновият източник или микс от няколко:

- тофу, нарязано на кубчета;

- пилешки гърди;

- соеви хапки.

Оставя се на слаб огън до сваряване на всички продукти.

Ако се използва пилешко месо, когато е сварено, се изважда да изстине и се накъсва, след което се връща обратно в тенджерата.

Прибавят се царевицата, соевият сос и сусамовото олио.

В купичка се размива брашното с няколко черпака от чорбата. Тази кашичка се излива на тънка струя към супата с тофу при непрекъснато разбъркване.

След това се разбират яйцата и по същия начин се прибавят и те към супата.

Накрая се добавя сол на вкус.

Оставя се китайска супа с яйце още за няколко минути, може и вече на изключен котлон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: