Начин на приготвяне
Това е китайска супа, чиято основа е зеле, морков, яйце и някакъв основен протеинов източник. Всички останали продукти може да се модифицират, като тук изброените са най-често използваните варианти.
Зелето се нарязва по-едро, морковите - на по-едри кубчета или четвъртинки, картофът - също на едри кубчета, а зеленият лук на дребно, като част от зелените пера се отделят.
Може или зеленчуците да се запържват първо, или направо да се варят.
Вариант 1: Морковът, зеленият лук и картофът се запържват за кратко. При тях се прибавя зелето. Когато започне да поомеква леко, се добавя кубчето бульон и черен пипер на вкус. Налива се водата и се оставя да заври.
Вариант 2: Водата се слага на котлона. Прибавят се зелето, картофът, зеленият лук, малко мазнина (олио или зехтин) и бульонът.
Когато водата заври, се добавя протеиновият източник или микс от няколко:
- тофу, нарязано на кубчета;
- пилешки гърди;
- соеви хапки.
Оставя се на слаб огън до сваряване на всички продукти.
Ако се използва пилешко месо, когато е сварено, се изважда да изстине и се накъсва, след което се връща обратно в тенджерата.
Прибавят се царевицата, соевият сос и сусамовото олио.
В купичка се размива брашното с няколко черпака от чорбата. Тази кашичка се излива на тънка струя към супата с тофу при непрекъснато разбъркване.
След това се разбират яйцата и по същия начин се прибавят и те към супата.
Накрая се добавя сол на вкус.
Оставя се китайска супа с яйце още за няколко минути, може и вече на изключен котлон.