Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се слага олио на дъното заедно със ситно нарязания лук. Рендосва се морковът и се слага заедно със малко вода в тенджерата. Нарязват се на ситно картофите и се слагат да уврят.
Добавяме ситно нарязаните чушки и доматения сос. След като поомекнат картофите, се слага грахът заедно с фидето. През това време се слага бульонът и сол на вкус.
След като е готова супата, изчакваме известно време да изстине малко и я застройваме. За застройката ни трябва дълбока паничка или друг съд по избор.
Счупваме яйцето и го слагаме заедно с киселото мляко. Прибавя се много малко вода за по-лесно разбиване. Сместа трябва да е добре разбъркана, за да не стои на топченца след това.
След като се разбие добре, слагаме малко вода от супата и разбъркваме, докато стане гъста смес, прибавяме колкото е възможно и след това го изсипваме в тенджерата. След като сме готови със супата, нарязваме на ситно магданоза и вече може да сервираме!
Bon Apeti!
Коментари