Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на тиган с чесън и вино

Сьомга на тиган с чесън и вино

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сьомга на тиган с чесън и вино
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Рецепта за сьомга на месеца - уникално вкусно изпълнение"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. котлети
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • лимони - 1/2 бр.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • лют пипер - 2 щипки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тиган с незалепващо дъно на котлона и загрейте.

Сложете супена лъжица масло, сьомгата подправете със сол и черен пипер и запържете в маслото за 3 - 4 мин от всяка страна до златисто.

Чесъна нарежете на ситно.

Когато котлетът сьомга е почти готов, добавете в тигана още една супена лъжица масло и чесъна.

Запържете за няколко секунди, сипете виното и изцеден лимонов сок.

Редуцирайте до изпаряване на алкохола, като периодично поливате сьомга, поръсете по желание с лют пипер и нарязан на ситно магданоз.

Поднесете сьомга на тиган с чесън и вино с парче лимон.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: