Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ароматни зеленчуци туршия

Ароматни зеленчуци туршия

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Ароматни зеленчуци туршия1 / 2
08/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • корнишони - 2.5 кг
  • лук - 1 кг дребен
  • карфиол - 1.5 кг
  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 500 г
  • дафинов лист - 10 бр.
  • оцет - 1 л
  • сол - 150 г
  • захар - 250 г
  • карамфил
  • черен пипер - на зърна
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват. Краставичките се бланшират за 2-3 минути, както и зеленият фасул, нарязаните на кръгчета моркови, карфиолът и дребните лукчета.

Във всеки буркан сипете по 100 мл оцет, сипете подправките и върху тях разпределете зеленчуците.

Залейте ги с гореща марината, която е приготвена от 3 л вода, солта и захарта. Затворете и стерилизирайте 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: