Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с ароматни зеленчуци

Задушено пиле с ароматни зеленчуци

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Задушено пиле с ароматни зеленчуци1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 30 г краве
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 1 чаена чаша
  • черен пипер - 15 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и посолява от вътре и отвън. Поръсва се с черен пипер. Изпържва се от всички страни в сгорещеното масло. Изважда се.

В същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, нарязаните на тънки пръчици моркови и целина.

След като се позадушат, се прибавят обелените и нарязани на

ситно домати, зърната черен пипер и дафиновият лист. Залива се с виното и 1 чаша хладка вода.

Посолява се и се връща пилето. Захлупва се и ястието се задушава на слаб огън около 40 мин. Пилето се изважда и се нарязва на порции.

Сервира се поръсено с черен пипер. Сосът от задушаването се прецежда и се залива пилето. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: