Начин на приготвяне
Здравословна палачинкова торта с овесени ядки и банан - вкусна и полезна.
В блендера сложете всички съставки за палачинките и ги блиндирайте добре. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза. Загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с малко зехтин. Сложете от сместа и заравнете с шпатула, за да се получи горе-долу кръгла форма. При мен излязоха 5 палачинки.
Не се получиха идеално кръгли, но пак свършиха работа. След като са готови, ги оставете настрана, леко да изстинат. През това време в купа смесете всички съставки за крема и разбъркайте добре. Нарежете банана и обезкостете черешите.
След като сме нарязали банана и сме обезкостили черешите, си подготвяме и украсата, като кивито го режем на шайби, а ягодите на половинки. Време е да сглобил палачинкова торта. В подходящ поднос сложете първата палачинка. Намажете с крем и подредете банан.
След това втората палачинка, пак намазваме с крем и слагаме череши. Третата палачинка, крем, боровинки и така се редуват, като последната палачинка, както и цялата торта намазваме хубаво с крем. Украсяваме с киви и ягоди и сме готови. Не е перфектна, но е направена с много любов. Да ви е сладко!