Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния от зелен фасул с лук

Яхния от зелен фасул с лук

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Яхния от зелен фасул с лук
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Яхния от зелен фасул с лук от тефтерите на баба. Простичка, икономична, а така вкусна."

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1/2 кг
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 ск.
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива и нарязва.

Лукът, морковите и чесънът се нарязват на ситно.

Задушават се в малко олио. Щом омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. Залива се с вода, разбърква се и се оставя да се задуши на слаб огън. Яхнията от зелен боб се овкусява се със сол и пипер.

Щом сосът намалее, се добавят доматите, нарязани на дребни кубчета. Ястието се разбърква и когато заври, яхнията се сгъстява с брашното, разтворено в малко вода.

Готви се още няколко минути при постоянно бъркане и накрая зеленият боб се овкусява с чубрица и магданоз.

Яхния от зелен фасул с лук от тефтерите на баба. Простичка, икономична, а така вкусна.

Включете бобовите култури по-често в менюто си. Боб яхнията е много вкусна и полезна храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: