Начин на приготвяне
Смесете накълцания шоколад и горещото кафе и оставете на страни.
Разбийте яйцата със захарта, прибавете олиото, ванилия и шоколадовата смес.
Пресейте брашното с какаото и бакпулвера, добавете към сместа и разбъркайте.
Изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Печете браунито в предварително загрята фурна на 180°С за около 30-40 минути. Извадете и охладете.
За крема разбийте заквасената сметана със захарта.
Отрежете горната неравна част на блата и я натрошете с пръсти на едри трохи.
Намажете браунито с крема, поръсете върху крема трохите и приберете в хладилник за няколко часа.
Брауни с кафе и крем от заквасена сметана - вълшебен десерт за вашето кафе.
Знаете ли, че браунито се прави с черен шоколад, но ако сложете бял шоколад, това ще стане блонди?