Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пролетна супа от лапад с фиде

Пролетна супа от лапад с фиде

Пролетна супа от лапад с фиде
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пролетна супа от лапад с фиде, която традиционно си приготвяме всяка вкусна пролет"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава пресен
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 250 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • За застройка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът (пресен, с още зелени листа) и морковът се нарязват на дребно, след което се задушават в малко мазнина.

След кратко разбъркване към тях се прибавя измитият, почистен от жилки и нарязан на дребно лапад.

След като лападът промени цвета си, се слагат червеният пипер и настърган един домат. Всичко се разбърква и се налива вода.

В супата се слага сол на вкус и се оставя да вари 15 минути, след което се прибавя фидето.

Готви се до увирането му.

Готовата лападена супа се дръпва от котлона, поръсва се със смлян черен пипер и се оставя да изстине.

Застройва се супичката с разбито в кисело мляко яйце, като застройката се налива на струйка, за да не се пресече яйцето.

Сервира се пролетна супа от лапад с фиде поръсена с малко пресен магданоз.

Ако обичате супите от този вид, непременно опитайте и някоя от спаначените ни супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: