Начин на приготвяне
Лукът (пресен, с още зелени листа) и морковът се нарязват на дребно, след което се задушават в малко мазнина.
След кратко разбъркване към тях се прибавя измитият, почистен от жилки и нарязан на дребно лапад.
След като лападът промени цвета си, се слагат червеният пипер и настърган един домат. Всичко се разбърква и се налива вода.
В супата се слага сол на вкус и се оставя да вари 15 минути, след което се прибавя фидето.
Готви се до увирането му.
Готовата лападена супа се дръпва от котлона, поръсва се със смлян черен пипер и се оставя да изстине.
Застройва се супичката с разбито в кисело мляко яйце, като застройката се налива на струйка, за да не се пресече яйцето.
Сервира се пролетна супа от лапад с фиде поръсена с малко пресен магданоз.
Ако обичате супите от този вид, непременно опитайте и някоя от спаначените ни супи.