Начин на приготвяне
Почистете листата на лапада и спанака, измийте ги хубаво и ги нарежете на ситно.
Зеленият лук също измийте и нарежете на ситно.
В тенджера сложете малко олио и запържете лапад, спанака и зеления лук.
Измийте на течаща вода ориза. Прибавете към за запържените продукти, добавете червения пипер и налейте вода.
Овкусете с подправки. След като е повряла пролетната супа, добавете ситно нарязан магданоз. Оставете супата с лапад да къкри на слаб огън.
След като е готова пролетната супа, отдръпнете от котлона и оставете леко да по изстине.
Разбийте жълтъка и застройте зеленчукова супата.
Тази пролетна супа с лапад и спанак е здравословна и може се приготвя и за по-малки деца.
Това е една страхотна рецепта за спаначена супа!