Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Подлютена пролетна супа от лапад

Подлютена пролетна супа от лапад

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Подлютена пролетна супа от лапад
Снимка: Людмила
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И без кисело мляко, само с люто пиперче и пресен чесън е превъзходна тази супа от лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • зелен лук - 3 стръка, може и стар лук 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • фиде - 2 шепи
  • олио - 2 с.л
  • масло - по желание
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 кафена лъжичка
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна супа от лапад ще си хапнем днес!

Ето как се приготвя!

Почиствам и измивам листата лапад, лук и чесън.

В тенджерата на средна степен на котлона загрявам олиото и задушавам лука и чесъна.

Като омекнат, добавям нарязания лапад, разбърква се хубаво и се налива вода.

Да покрие добре зелените. Прибавям сол, чер и червен пипер. Оставям да се свари за десетина, петнайсет минути.

Слагам фидето и изключвам котлона. Най накрая прибавям джоджен, моят е сух, но с пресен е уникално!

На този етап може да се добави бучка масло, ако не постите - дава чудесен вкуса на тази пролетна супа.

Понякога я правя и със застройка, от яйце и кисело мляко, но днес не направих. Лападът на мен ми е любим, има леко кисел вкус, не е като спанака, сладък, затова и без кисело мляко, само с люто пиперче и пресен чесън е превъзходно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: