Начин на приготвяне
Много вкусна супа от лапад ще си хапнем днес!
Ето как се приготвя!
Почиствам и измивам листата лапад, лук и чесън.
В тенджерата на средна степен на котлона загрявам олиото и задушавам лука и чесъна.
Като омекнат, добавям нарязания лапад, разбърква се хубаво и се налива вода.
Да покрие добре зелените. Прибавям сол, чер и червен пипер. Оставям да се свари за десетина, петнайсет минути.
Слагам фидето и изключвам котлона. Най накрая прибавям джоджен, моят е сух, но с пресен е уникално!
На този етап може да се добави бучка масло, ако не постите - дава чудесен вкуса на тази пролетна супа.
Понякога я правя и със застройка, от яйце и кисело мляко, но днес не направих. Лападът на мен ми е любим, има леко кисел вкус, не е като спанака, сладък, затова и без кисело мляко, само с люто пиперче и пресен чесън е превъзходно.