Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Тиквички»Нежна кремсупа от тиквички с хрупкави крутони

Нежна кремсупа от тиквички с хрупкави крутони

Нежна кремсупа от тиквички с хрупкави крутони
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
23/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За кремсупата
  • картофи - 4 бр.
  • тиквичка - 1 бр. голяма
  • манголд - 15 листа
  • киселец - 3 листа
  • щир - 5 листенца пресен
  • тученица - 2 - 3 шепи листенца
  • копър - ½ връзка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. равна млян
  • кориандър - 1 щипка (млян)
  • хималайска сол - 1 ч.л. на вкус
  • шарлан - 1 ч.л.
  • вода - 1.5 л
  • За крутоните
  • пълнозърнест хляб - 3 крайшника и 3 филийки
  • хималайска сол - 1 щипчица
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
  • чубрица - 3 - 5 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври и през това време обелваме и нарязваме картофите (в случая пресни, но може и стари картофи) и тиквичката на ситно. Следват зеленините – манголд, киселец, щир, тученица, копър, които предварително сме измили, след като сме ги набрали от градината. Нарязваме и тях на ситно и ги прибавяме при врящите картофи и тиквичка. Сипваме и шарлана и хималайската сол.

Оставяме супата да се вари и приготвяме крутоните от пълнозърнест хляб, като нарязваме крайшниците на филийки и заедно с другите филийки – нарязваме на кубчета. Овкусяваме ги с хималайската сол, чубрицата, черния пипер, сушения босилек, кимиона, куркумата и шарлана. Разбъркваме равномерно и пускаме да се пекат на 200 градуса до златист загар и желаната от нас хрупкавост, като ги разбъркваме няколко пъти по време на печенето и ги съблюдаваме да не изгорят.

Малко преди да са се сварили напълно зеленчуците, подправяме супата допълнително с черен млян пипер и стрити семена на кориандър. След като е готова, я пасираме фино с пасатор (може да изчакаме малко да не е гореща, докато я пасираме).

Сипваме кремсупата в 4 порции и поднасяме с ароматните хрупкави крутони. Много нежна кремсупа от тиквички и вкусни зеленини, подходяща за лека вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: