Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Маринован червен лук в буркани

Маринован червен лук в буркани

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Маринован червен лук в буркани
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Маринован червен лук в буркани е идеален за зимно мезе със сельодка и водка"

Необходими Продукти

  • червен лук - 4 глави
  • дифинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 7 бр.
  • карамфил - 3 бр.
  • вода - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • оцет - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете червения лук, измийте го, нарежете на тънки полуколелца и разпределете в две бурканчета.

Загрейте водата със солта, захарта и подправките.

Оставете маринатата да ври на тих огън за 5 минути.

След това добавете оцета и изчакайте да заври.

Залейте лука с горещата марината и затворете с капачки.

Обърнете бурканчетата и ги оставете за едно денонощие.

Съхранявайте маринования червен лук в буркани на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: