Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Италиански тиквен кекс

Италиански тиквен кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италиански тиквен кекс1 / 2
12/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 250 г
  • брашно - 250 г
  • захар - 250 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • стафиди - 100 г
  • бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва се на парченца и се настъргва. Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се захарта и сместа се разбива с миксер.

Добавя се разтопеното масло и настърганата тиква. Добавят се измитите и подсушени стафиди. По малко се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Тестото се излива в тава, намазана с мазнина, и се пече 50 минути на 180 градуса. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: