Начин на приготвяне
Кекса:
В купа сложете брашното заедно с орехите, кокосовата захар, содата солта и ванилията.
Добавете сока от лайм, млякото и зехтина и разбъркайте с кухненска тел, докато не смесите всичко добре.
Изсипете сместа във формичка с диаметър 20-22 см, която сте покрили с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 175°С фурна около 30-35 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.
Оставете за 10-15 минути във формичката да се охлади леко и после преместете сладкиша върху решетка и оставете на страна да се охлади напълно.
Фростинга:
Сложете горещата тиква в купа, добавете меда, кокосовото масло и какаовата маса и бъркайте, докато маслото и какаовата маса не се разтопят и не се получи хомогенна смес.
Добавете кокосовото брашно и какаото и разбъркайте отново.
Оставете да се охлади леко.
Сглобяване:
След като кексът е напълно изстинал, го преместете в подходяща чиния и разпределете фростинга равномерно отгоре.
Поръсете с настъргани орехи, ако желаете, и сте готови да се насладите на този уникален орехов кекс с тиквен фростинг!