Начин на приготвяне
Лепкави крилца за шампиони - най-вкусните и сполучливи крилца, които сте опитвали.
Измийте, почистете и подсушете крилцата.
В купичка смесете сол, черен пипер, чесън на прах и червен пушен пипер.
В купа сложете крилцата с олиото и всички подправки. Разбъркайте и втрийте добре в месото.
В тава сложете хартия за печене и подредете пилешките крилца едно до друго, без да се застъпват.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете крилцата 20 минути.
През това време направете смес за намазване.
В касерола сипете всички продукти, разбъркайте и сложете на котлона. Загрейте и гответе на висока температура, докато соса кипне, след което намалете котлона на средна степен и варете соса 10 минути до сгъстяване. Трябва да има консистенция на сироп.
След като изминат 20 мин извадете крилцата, обърнете ги да се запекат и от другата страна и печете още 10 мин.
Сега ги извадете и намажете с помощта на домакинска четка всяко крилце от едната страна, обърнете и намажете и от другата страна. Сложете отново във фурната и печете още 10 мин.
Накрая извадете, намажете със сместа този път само отгоре, пъхнете във фурната за още 5 мин.
Извадете готовите печени крилца и поднесете.
Източник: Блогът на Сия Рибагина.
P.S. Разгледайте и тези начини за приготвяне на пилешки крилца.