Лепкави крилца за шампиони

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7398k2k13k5
Лепкави крилца за шампиони
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
15/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Лепкави крилца за шампиони - най-вкусните и сполучливи крилца, които сте опитвали."

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - около 800 г
  • олио - 2 с.л. зехтин
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • за намазване
  • пилешки бульон - 100 мл
  • мед - 4 с.л.
  • соев сос - 80 мл
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, смлени
  • червен пипер - 1 щипка, лют, люспи
  • нишесте - 2 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лепкави крилца за шампиони - най-вкусните и сполучливи крилца, които сте опитвали.

Измийте, почистете и подсушете крилцата.

В купичка смесете сол, черен пипер, чесън на прах и червен пушен пипер.

В купа сложете крилцата с олиото и всички подправки. Разбъркайте и втрийте добре в месото.

В тава сложете хартия за печене и подредете пилешките крилца едно до друго, без да се застъпват.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете крилцата 20 минути.

През това време направете смес за намазване.

В касерола сипете всички продукти, разбъркайте и сложете на котлона. Загрейте и гответе на висока температура, докато соса кипне, след което намалете котлона на средна степен и варете соса 10 минути до сгъстяване. Трябва да има консистенция на сироп.

След като изминат 20 мин извадете крилцата, обърнете ги да се запекат и от другата страна и печете още 10 мин.

Сега ги извадете и намажете с помощта на домакинска четка всяко крилце от едната страна, обърнете и намажете и от другата страна. Сложете отново във фурната и печете още 10 мин.

Накрая извадете, намажете със сместа този път само отгоре, пъхнете във фурната за още 5 мин.

Извадете готовите печени крилца и поднесете.

Източник: Блогът на Сия Рибагина.

P.S. Разгледайте и тези начини за приготвяне на пилешки крилца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: