Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Грахова супа с пушени ребра

Грахова супа с пушени ребра

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Грахова супа с пушени ребра
Снимка: Yordanka Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Грахова супа с пушени ребра или поредното доказателство, че от домашното по-вкусно няма!"

Необходими Продукти

  • пушени ребра - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 средни
  • картофи - 2 - 3 средни
  • замръзен грах - 450 гр
  • сол - на влус
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр
  • магданоз и копър за поръсване.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голяма тенджера поставяме пушените ребра и наливаме вода, колкото да ги покрие.

Слагаме ги на котлона на висока степен, докато заврат, след което намаляваме температурата и ги оставяме да се готвят на слаб огън около два часа и половина.

След 2 часа добавяме замразения грах.

Нарязваме на ситно лука и морковите. Картофите нарязваме на малки кубчета. Добавяме всичко в тенджерата.

Добавяме зърната бахар и дафиновия лист.

Когато зеленчуците са се сварили, изваждаме сварените ребра в плитка чиния и ги оставяме леко да се охладят, след което ги обезкостяваме.

Ако е необходимо, наливаме още малко гореща вода и оставяме супата да поври около 5 минути и изключваме котлона. Подправяме със сол и черен пипер.

Нарязваме месото на малки парченца и го добавяме към сварените зеленчуци в тенджерата.

Поръсваме супата от грах със ситно нарязан магданоз.

При сервиране поръсваме супата с месо със пресен, ситно нарязан копър.

Ако желаем, можем да си добавим в чинията една лъжица сметана или кисело мляко.

Добър апетит с тази неустоима грахова супа с пушени ребра.

Ако обичате да похапвате грах, опитайте и рецептите ни за телешко с грах или домашна грах яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: