Начин на приготвяне
Доматите се режат на филийки и се редят в 2 чинии. Посоляват се, върху тях разпределяме сиренето, като го разчупваме или нарязваме. Мажем с песто, количество по желание. Заливаме с тънка струйка олио.
Пиперките трябва да се опукат - може на фрайър, фурна, скара, котлон. По мое мнение на фрайъра е най-бързо. Пускам ги, докато приготвям други неща, и за 10 мин са готови.
Лукът се запържва на тиган и се реди между доматите.
Кашкавалът и луканката се режат на парченца и също се разпръскват по чиниите.
Най-отгоре на мезето за ракия слагаме по една пиперка цяла (аз я овкусявам със сол, олио и оцет предварително) и по едно яйце - изпържено на тиган.
Богата лятна салата за ракия - хем апетитна, хем засищаща в горещите дни, а носи и на доста питиета.
Освен класическата доматена салата с домати препоръчваме още да опитате нашата салата Капрезе.